در صورتی که این محصول توسط افراد دارای بیماریهای پوستی استفاده گردیده است، نباید توسط فرد دیگری مورد استفاده مجدد قرار گیرد.
نسیم طب: این محصول بصورت تک سایز طراحی شده و برای تمامی افراد و در هر دو پا قابل استفاده می باشد
با تشخیص و تجویز پزشک استفاده شود
کفش پاشنه بلند و پنجه باریک در پیشرفت بیماری موثر است، از پوشیدن اینگونه کفش ها خودداری نمایید
از آنجا که افراد دارای کف پای صاف، غالباً دچار انحراف انگشت شست پا می شوند، استفاده از کفی طبی جهت جلوگیری از ایجاد و پیشرفت
این انحراف نیز توصیه می شود.
نسیم طب: در صورتی که این محصول توسط افراد دارای بیماریهای پوستی استفاده گردیده است، نباید توسط فرد دیگری مورد استفاده مجدد قرار گیرد.
درمراحل شروع بیماری، در صورت استفاده صحیح و مداوم، می توان از ایجاد انحراف مفصل انگشت
شست پا جلوگیری نمود
در مواردی که بیماری پیشرفت کرده باشد، دردرا برطرف و از پیشرفت بیماری
جلوگیری می نماید و اثر اصلاحی ندارد.
پس از عمل جراحی، به منظور جلوگیری از بازگشت انحراف
مفصل و رشد مجدد استخوان
نسیم طب: اسپلینت قابل تنظیم هالوکس والگوس طب و صنعت برای کنترل انحراف انگشت شست پا به کار گرفته میشود. شما میتوانید قرقره تعبیه شده در کنار آن را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید و انگشت شست خود را در زاویهای حفظ کنید که کاملاً راحت بوده و هیچ دردی را احساس نکنید. بنابراین هرگز نباید انگشت خود را آنقدر تحت فشار قرار دهید که مفصل آن دردناک شود. توجه داشته باشید با این وسیله هرگز نمیتوانید از طریق اعمال نیرو، انحراف انگشت خود را از بین ببرید.همچنین این وسیله در داخل کفش قابل استفاده نمیباشد و شما میتوانید در مواقعی که کفش خود را به پا میکنید از لاانگشتی طبی استفاده نمایید.
نسیم طب: درمراحل شروع بیماری، در صورت استفاده صحیح و مداوم، می توان از ایجاد انحراف مفصل انگشت
شست پا جلوگیری نمود
در مواردی که بیماری پیشرفت کرده باشد، دردرا برطرف و از پیشرفت بیماری
جلوگیری می نماید و اثر اصلاحی ندارد.
پس از عمل جراحی، به منظور جلوگیری از بازگشت انحراف
مفصل و رشد مجدد استخوان
انحراف شست پا، یا هالوکس والگوس، شایعترین دفورمیتی پا است؛ به این عارضه بونیون شست پا نیز گفته میشود. علت آن هم رشد یک برجستگی استخوانی اضافی به سمت بیرون، در انگشت شست پا است. فشار واردشده به پا در حین راه رفتن، ایستادن طولانیمدت و پوشیدن کفشهای تنگ میتواند زمینهساز انحراف شست پا به بیرون شود.
هالوکس والگوس، علاوه بر مسئله زیبایی میتواند بسیار دردناک باشد و بر کیفیت زندگی تأثیر منفی بگذارد. این عارضه در صورت عدم درمان، در مراحل پیشرفته میتواند راه رفتن را هم غیرممکن کند. برای درمان شست پای کج در منزل، ابتدا توصیه به پوشیدن کفش مناسب و استفاده از پدهای مخصوص و فاصله دهندههای انگشتان پا میشود. اگر این روشها، باعث کاهش انحراف شست پا نشد، آنوقت برای درمان نیاز به جراحی است. روشهای درمان بدون جراحی در مراحل اولیه بسیار مؤثرتر هستند، به همین دلیل مراجعه زودهنگام و آغاز سریع درمان بسیار مهم است. هالوکس والگوس، شیوع بالایی در جامعه دارد؛ این عارضه در زنان و در سنین سالمندی بیشتر دیده میشود. همچنین، بونیون انگشت شست پا در افرادی که کف پای صاف یا انگشت چکشی پا دارند، شیوع بالاتری دارد. در ادامه ابتدا دقیقتر توضیح میدهیم که انحراف شست پا چیست، و سپس با علائم و روشهای درمان انحراف شست پا بیشتر آشنا میشویم.
والگوس چیست؟
اگر عکس هالوکس والگوس را در اینترنت جستجو کنید، با عکسهایی از انگشتان دفرمه پا روبهرو خواهید شد. بونیون پا، برآمدگی استخوانی است که در قسمت خارجی انگشت شست پا ایجاد میشود. این دفورمیتی، در اثر سالها فشار بر روی مفصل شست پا (مفصل متاتارسوفالانژیال یا MTP) به وجود میآید و بهتدریج باعث انحراف شست پا به سمت بیرون میشود. در اصطلاح پزشکی، به این عارضه هالوکس والگوس میگویند. هالوکس والگوس باگذشت زمان میتواند باعث درد، تورم و ایجاد آرتریت در مفصل شست پا شود.
برای ابتلا به هالوکس والگوس، نمیتوان یک دلیل مشخص آورد. درواقع میتوان گفت تأثیر همزمان چندین عامل مختلف در ایجاد این بیماری نقش دارد. ژنتیک یکی از عوامل مؤثر در ابتلا به آن است. برخی ژنها، باعث انعطافپذیری بیشتر رباطها شده و بهاینترتیب احتمال به وجود آمدن بونیون را بیشتر میکنند. به همین دلیل این عارضه تا حدی زمینه ارثی و خانوادگی دارد.
پوشیدن کفش نامناسب و تنگ، ایستادن طولانیمدت و فشاری که در حین راه رفتن به پا وارد میشود، در کسانی که زمینه ارثی بیماری را دارند، میتواند علت هالوکس والگوس و انحراف شست پا باشد. داشتن برخی از ریسک فاکتورها هم احتمال ابتلا به آن را افزایش میدهد؛ این عوامل عبارتاند از:
سابقه خانوادگی ناهنجاریهای پا، مانند انحراف شست پا و صافی کف پا
وارد شدن آسیب به پا
بیماریهای التهابی که باعث درگیری مفاصل پا میشوند، مانند آرتریت روماتوئید
در حالت کلی کجشدن انگشت شست پا با معاینات فیزیکی قابلتشخیص است؛ به این صورت که پزشک بعد از معاینه پای بیمار، علائم انحراف شست پا را بررسی میکند. مهمترین علائمی که برای تشخیص بیماری هالوکس والگوس بررسی میشود را در ادامه معرفی میکنیم:
قرمزشدن و بهوجودآمدن توپ بزرگ در مفصل متاتارسوفالانژیال
انحراف انگشت شست پا به پهلو
چرخش انگشت شست روی محور خود
قرمز و ایجاد پینه در زیر توپی انگشت پا
متاتارس انگشت دوم تا چهارم
انعطافپذیری فعال انگشت شست پا
درمان انحراف شست پا
تنها راهی که به طور قطعی انحراف شست پا را درمان می کند، جراحی است. البته اگر انحراف شست پای شما خفیف باشد و یا درد زیادی ندارید کارهایی وجود دارد که به کاهش علائم و درد شما نیز کمک میکند مانند:
۱- پدهای مخصوص: پدها می توانند درد را کاهش دهند. برای نگه داشتن پا در موقعیت صحیح می توانید از این پدها استفاده کرد.
۲- تغییر کفش: تعویض کفش با پنجه پهن و عمیق می تواند فشار را از انگشتان پا کم کند.
۳- کفش های مخصوص: استفاده از کفش های مخصوص که توسط پزشک تجویز می شوند به کاهش درد گمک میکند. برخی از افراد با بستن آتل در شب که باعث صاف نگه داشتن انگشت شست پا می شود، تسکین می یابند.
جراحی انحراف شست پا
اگر درمانهای غیرجراحی کمکی نکرد و راه رفتن بسیار دردناک شد، ممکن است پزشک جراحی را توصیه کند. در مورد روش درمان انتخابی برای این عارضه بین جراحان، نظرات متفاوتی وجود دارد. در اینجا تنها چهار روش از میان روش های متعدد در دسترس نام برده می شود.
اصلاح اگزوستوز
استئوتومی توام با جابجایی گردن استخوان متاتارس اول
آرترودز
آرتروپلاستی توام با برش استخوان
روش آرتروپلاستی توام با برش استخوان با تکنیک keller به طور گسترده ای برای بیماران مسن استفاده می شود. هدف از این عمل جراحی، ایجاد یک مفصل کاذب شناور و کاملا متحرک بین متاتارس اول و بند اول انگشت شست و اصلاح وضعیت قرارگیری این استخوان ها است.
با این عمل جراحی، اندازه انگشت شست کوتاه تر شده، حالت شلی پیدا می کند و کنترل حرکات انگشت شست نیز کاهش می یابد. در مورد بروز این عوارض باید به بیمار هشدار داد. با این حال نتایج این عمل جراحی معمولا در بیماران مسن که نمی خواهند مسافت زیادی پیاده روی کنند یا در فعالیت های ورزشی شرکت نمایند، رضایت بخش است و علائم اصلی این عارضه بهبود پیدا می کند.
هنوز دیدگاهی وجود ندارد.